Tel: 06 43 79 93 27

Tel: 06 55 39 34 59

Jasmijnstraat 117
2563 RT Den Haag

info@thebellymarket.nl

© 2018 The Belly & Baby Market.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

March 25, 2017

March 25, 2017

Please reload

Recente berichten

'Genieten van je zwangerschap en kraamtijd? Bereid je goed voor!'

Genieten van de zwangerschap, geboorte en kraamtijd: daar willen Elaine van Weelden en Hannah Bentveld aanstaande moeders uit Den Haag bij helpen. Daarom houden zij op 20 mei 2017 de eerste editie van hun zwangerschapsmarkt 'The Belly Market'. "Je maakt de geboorte van je kindje maar één keer mee. Je wilt toch niet dat dat in een waas aan je voorbij gaat?"

 

"Zwangerschapsyoga, babymassage, draagdoeken, een geboortefotograaf, doula’s (een zwangerschaps- en bevallingscoach), gezonde voeding voor tijdens de zwangerschap…" Hannah en Elaine sommen een hele reeks onderwerpen op, die aan bod komen tijdens The Belly Market (www.thebellymarket.nl): dé Haagse markt voor aanstaande moeders, die zij houden in Theater De Nieuwe Regentes aan de Weimarstraat 63. Hun doel: aanstaande moeders bewuster maken van de negen maanden, de geboorte en de periode kort daarna.

 

 

Waarom is dat nodig? "Het is nog steeds een taboe, maar je hoort steeds vaker verhalen van vrouwen die ervoor uitkomen dat de roze wolk bij hun zwangerschap ver te zoeken was; ook in de media”, zegt Hannah (31). "Dat schudt aanstaande moeders wakker. Zij willen er wél van genieten, dus gaan ze op zoek naar informatie en begeleiding."

 

'Je krijgt maar één kans om te genieten van de geboorte en kraamweek!'

 

Ook Elaine (36) hoort regelmatig verhalen van moeders die niet erg positief terugkijken op hun zwangerschap. Zij begeleidt als HypnoBirthing-docente met haar bedrijfje Jouw Geboorte Avontuur aanstaande ouders naar een kalme, ontspannen bevalling.

 

"Ik ondersteun bijvoorbeeld moeders van wie de eerste bevalling tegenviel, omdat ze het gevoel hadden dat het ze als het ware overkwam. Die help ik in hun eigen kracht te gaan staan. Of vrouwen die van vriendinnen hoorden dat de kraamweek geen fijne ervaring was; bijvoorbeeld omdat ze zó overweldigd waren dat ze het niet bewust hebben beleefd."

 

"Wij vinden dat zonde! Je krijgt maar één keer de kans om de geboorte van je kind te beleven. Dan wil je toch niet dat het allemaal in een waas aan je voorbij gaat? Bovendien is een fijne, ontspannen start heel belangrijk voor je baby."

 

Goede voorbereiding is de sleutel tot fijne zwangerschap

 

Een goede voorbereiding is volgens het tweetal de sleutel tot een fijne, gezonde, ontspannen zwangerschap, bevalling en kraamweek.

 

"Nee, natuurlijk betekent dat niet dat je honderd procent voorbereid moet zijn. Dat kán helemaal niet”, zegt Elaine. "Wat je wél kunt doen, is er bewust over nadenken. Bedenk wat jij belangrijk vindt en hoe jij het wilt beleven. Laat je informeren. Stel vragen. Zoek professionals die jou kunnen helpen. Die voorbereiding is een een belangrijk om écht te genieten van de roze wolk."

 

'Je leven staat na de bevalling totaal op zijn kop'

 

Als moeder van twee kinderen spreekt Hannah uit ervaring. "Zeker na de geboorte van mijn eerste kind stond het leven totaal op zijn kop. Iedereen roept dat je ervan moet genieten. Maar dat is knap lastig als er zó veel op je af komt. Je bent erg kwetsbaar. Je kunt het allemaal gelaten over je heen laten komen, maar als je er écht van wilt genieten, dan neem je het heft in eigen handen."

 

Laagdrempelig en persoonlijk contact

 

"Met The Belly Market helpen wij zwangere vrouwen daarbij. Je wordt op 20 mei in één middag wegwijs in het aanbod van zo’n 20 Haagse dienstverleners en professionals op het gebied van geboortezorg. Je kunt hen al je vragen stellen, want The Belly Market is laagdrempelig van opzet, zodat je makkelijk met professionals in gesprek kunt. Ook kun je informatieve lezingen bijwonen; bijvoorbeeld over babytaal, en over een gezonde zwangerschap."

 

Mooie aanvulling voor zwangere vrouwen

 

The Belly Market is een aanvulling op bestaande informatiebronnen, vinden Hannah en Elaine. “Wij zochten ons tijdens onze zwangerschap suf op internet. Je ziet door de bomen het bos niet meer”, zegt Hannah. “En een geboorte is erg intiem. Het moet klikken met de mensen die jou begeleiden. Je wilt vragen stellen; liefst in een persoonlijk gesprek. Dat kan op onze markt”, vult Elaine aan.

 

'Meer blije moeders: meer blije baby’s'

 

"Het is de eerste keer dat we The Belly Market organiseren. We vinden het dus erg spannend, maar we rekenen op veel belangstelling. De professionals die wij uitnodigen zijn allemaal heel enthousiast en vertellen graag wat ze voor aanstaande moeders kunnen betekenen. Wij hopen dat veel zwangere vrouwen op 20 mei een kijkje komen nemen in De Nieuwe Regentes. Want: hoe meer blije moeders, hoe meer blije baby’s!"

Please reload

Over The Belly Market

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now